×
Totalt: 0 kr (inkl moms)
Till kassan

Vara borttagen!

Tillagd i varukorg!
SOL 4000 Samhälle i dag 9 Fokus Elevbok Digital
Beskrivning
SOL4000 Fokus - lättläst SO

SOL4000 Fokus är lättlästa versioner av grundböcker i SO-serien SOL 4000. Fokusböckerna är för elever med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi, elever med svenska som andraspråk samt andra elever för vilka de vanliga grundböckerna känns för svåra att tillgodogöra sig.


De tryckta böckerna

SO är ett viktigt ämne för alla, oavsett om de har svenska som modersmål eller inte. Med SOL Fokus kan du anpassa undervisningen i SO-ämnena för varje elev och du kan hjälpa dem att nå kursplanens mål utan att de hindras av språket. I Fokusböckerna är språket anpassat för att underlätta läsning och läsförståelse. Det innebär att böckerna, förutom ett lättare språk, har mindre textmängd, enklare layout och betonar orsakssammanhangen tydligare. Böckerna innehåller dessutom inga frågor som stör läsningen. Dessa är istället samlade i särskilda arbetsböcker. Nedan hittar du en bild som visar hur böckerna är uppbyggda.


Digitalböcker med inläst ljud

Samtliga Fokusböcker finns som digitalböcker med inläst ljud, zoom-funktioner och andra finesser. Det inlästa ljudet är såklart ett bra stöd för elever med lässvårigheter. Zoom-funktionen kan du som lärare använda om du vill visa boken på helskärm i klassrummet. Kanske är den karta du vill eller eller en bild du vill uppmärksamma i helklass. Möjligheterna är många. De digitala versionerna säljs som årsabonnemang och aktiveras visa Mina sidor.


De tryckta arbetsböckerna

Till Fokusböckerna finns som sagt tryckta arbetsböcker med frågor. Arbetsböckerna är försedda med skrivlinjer som eleven skriver ner sina svar på. Arbetsböckerna är uppskattade för sin konkretion och språkligt utvecklande frågor. Obs! Det finns inga facit till arbetsböckerna.


Extramaterial på lärarwebben

Till SOL4000 har vi tagit fram en lärarwebb med interaktivt material. Detta material kan även användas av Fokus-elever. Material består just nu av bildspel med filmer, interaktiva bilder och ord- och begreppsövning, men nytt material tillkommer hela tiden. Så håll utkik! Du kan använda materialet på we3bben för att introducera eller fördjupa ett arbetsområde. Du kan också använda det för att till exempel hålla mikrolektioner i en specifik fråga. För att komma åt lärarwebben behöver du ett användarnman och lösenord som du får genom att mejla produktinfo eller magnus.oljemark@nok.se.


Studiestöd för modersmål

För SOL 4000 finns även Inläsningstjänsts Studiestöd på modersmål. Tjänsten riktar sig till nyanlända elever och är en studiehandledning i ljudboksform kopplat till SOL 4000 grundböcker. I ljudboken finns den svenska texten inläst på svenska parallellt med studiehandledning på arabiska eller somaliska.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies. Jag accepterar