×
Totalt: 0 kr (inkl moms)
Till kassan
Vara borttagen!

Tillagd i varukorg!

Bilden av historien 1b Onlinebok (12 mån)

Bilden av historien 1b levandegör de historiska texterna på ett helt nytt sätt genom hundratals bilder.
Läromedlet återspeglar det centrala innehållet i ämnesplanen. För historia 1b innebär detta bl.a. att: I det inledande metodkapitlet finns grundläggande beskrivningar av begreppen historiesyn, historiebruk, historiemedvetande, epoker och källkritik, vilket ger den studerande verktygen för att själva kunna formulera, utreda, förklara och dra slutsatser om historiska frågeställningar utifrån olika perspektiv.
Boken belyser de tongivande förändringsprocesserna i vår historia som i vissa fall går tillbaka till den äldre historien och fortsätter under 1800- och 1900-talen och ibland även in i våra dagar. Hit hör t.ex. demokratiserings- och statsbildningsprocessen.
Här presenteras inte bara storpolitiska händelseförlopp utan visar också på människors roll genom historien. Enskilda aktörer liksom grupper lyfts fram i de händelser som format vår samtid. Detta görs dels i den löpande texten, dels genom fördjupande porträtt.
Med hjälp av frågeställningar och analyser i anslutning till varje kapitel får vi möjlighet att själva konkretisera innehållet och sätta det i ett större sammanhang. Genom de historiska källorna får vi insikt om hur historiska källor kan användas på olika sätt samtidigt som vi får möjlighet att öva på tolkning av historiska texter och källkritisk granskning.

"... ren njutningsläsning för alla med intresse för historia", skriver Katrine Hamori i BTJ-häftet nr 22, 2016.


Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Vi säljer inte din information. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Genom att klicka på Jag accepterar godkänner du cookies. Jag accepterar